REFERENTIES


PFT Running

Kathleen Everstijen
Ik heb Raylie leren kennen als een betrokken en enthousiaste persoon die je op een respectvolle manier weet uit te dagen het beste uit jezelf te halen. Ook als jij denkt dat je dat laatste sprintje niet meer redt. Mede dankzij zijn begeleiding en coaching heb ik het aangedurfd mijn eerste 10 km ooit te lopen. Naast een professional is Raylie een hele prettige persoon."


Afke de Groot

Nooit gedacht dat ik een tien kilometer uit zou kunnen lopen, laat staan dat ik daar maar een uurtje over zou doen. Via een aanbieding kwam ik bij PFT Running terecht: in acht weken klaar voor de vijf kilometer in Rotterdam. Leuke uitdaging, om daarna weer te kunnen stoppen, dacht ik. Dat is nu een jaar geleden. Want in die weken is mijn conditie met sprongen vooruit gegaan, dus stoppen zou zonde zijn geweest. Bovendien zijn de wekelijkse trainingen gewoon gezellig. Als je een keer niet kan, kun je op een andere avond komen. Op maandag in Wateringse Veld, op dinsdag en woensdag in het Zuiderpark: iedere avond heeft Raylie een erg gezellige loopgroep om zich heen verzameld met zowel beginners als (enigszins) gevorderden. De groep blijft je motiveren. Een paar keer niet kunnen trainen vanwege een blessure, ziekte, werk of wat dan ook? Zowel Raylie als teamgenoten houden contact, zodat je nooit lang weg wilt blijven.

En zo was daar mijn eerste tien kilometer bij de CPC van 2012. De sfeer was fantastisch op deze zonnige dag: als er 30.000 mensen rondlopen is het erg leuk om onderdeel te zijn van de PFT-hardloopgroep: tegenwoordig herkenbaar aan de blauwe shirtjes. De bemoedigende woorden en praktische tips van Raylie voorafgaande aan de wedstrijd zijn erg handig. En Raylie zelf? Die is naast (een heel optimistische) coach ook gewoon zelf deel van de groep: hij daagt je uit je grenzen te verleggen, maar streeft zelf ook continu naar het halen van nieuwe doelen en dat is misschien nog wel het leukst. Ik blijf voorlopig nog wel even en kijk zelfs uit naar de volgende Coopertest.


Manon

Allereerst vind ik het erg prettig om een vaste dag/tijd in de agenda te hebben staan. In mijn eentje ga ik niet gauw 's avonds in het donker lopen en dat maakt het al weer lastiger een goed moment te vinden. Verder loopt het met een groep leuker dan in je eentje. En aangezien mijn hardloopmaatje langdurig ziek is, ben ik bewust naar gezelschap op zoek gegaan. Erg prettig ook dat ik niet zelf hoef te verzinnen hoe lang, waar etc. ik loop ;-). Dit geldt natuurlijk allemaal in zijn algemeenheid. De keuze voor PFT is voor mij deels gewoon praktisch: dag en tijd komen erg goed uit. Daarnaast heb ik de afgelopen weken met plezier meegedaan: Raylie is enthousiast en er is voldoende uitdaging. Enige nadeel voor mij is de afstand (ik woon in Ypenburg), waardoor ik met de auto moet komen, maar ja, dat is dan even niet anders.


Natasja

Sinds een jaar train ik al onder de professionele begeleiding van Raylie Florentina. Op de maandagavond doe ik mee met zijn groepstrainingen van PFT Running. Elke week weet Raylie weer iets nieuws te verzinnen, hetgeen het trainen leuk houdt. Sinds een paar maanden heb ik ook op vrijdagmiddag een personal training met Raylie. Mijn conditie is sindsdien met sprongen vooruitgegaan. Dit jaar doe ik nog  1x mee aan de West 5 km Loop tijdens de CPC. Maar mijn volgende doel is meedoen aan een 10 km loop, hetgeen met deze trainingen zeker haalbaar is.


Jet

Ik heb de afgelopen trainingen zeer fijn gevonden. Ik vind het fijn om wat meer te horen over techniek en om op afwisselende wijze een intervaltraining te doen. Zelf doe ik dat gewoon minder snel. Een duurloop zelf is makkelijker dan een intervaltraining. Daarbij vind ik het erg goed dat je steeds verschillende oefeningen doet. Voor de beginners is het ook fijn dat er twee begeleiders zijn, om zo de verschillen in tempo goed aandacht te kunnen geven. Om het hardlopen weer op te pakken vond ik deze groep ideaal, voor een vervolg ga ik liever naar de basisgroep, want daar kan ik dan meer uitdaging uit halen en me aan anderen optrekken. Dat is dan ook helemaal prima.

Personal Training

Joyce
"Ik ben fan van PFT!! Ik blijf. Het is gezellig, we hebben een leuke club. Goede begeleiding. Er wordt gezegd hoe je jouw houding kunt verbeteren, hoe het lopen gaat, al die dingen die je als 'beginnend'  (ja zo denk ik nog) hardloopster nodig hebt! Helpt mij iedere keer weer om het onderste uit de kan te halen."


Natasja

Sinds een jaar train ik al onder de professionele begeleiding van Raylie Florentina. Op de maandagavond doe ik mee met zijn groepstrainingen van PFT Running. Elke week weet Raylie weer iets nieuws te verzinnen, hetgeen het trainen leuk houdt. Sinds een paar maanden heb ik ook op vrijdagmiddag een personal training met Raylie. Mijn conditie is sindsdien met sprongen vooruitgegaan. Dit jaar doe ik nog 1x mee aan de West 5 km Loop tijdens de CPC. Maar mijn volgende doel is meedoen aan een 10 km loop, hetgeen met deze trainingen zeker haalbaar is.


De grootste uitdaging voor Raylie Florentina….

Vorig jaar augustus lag er een flyer in onze brievenbus. Onderwerp: een proef om te testen hoe mensen "op leeftijd", met overgewicht en een slechte conditie te helpen. Omdat wij (Leo en Els) al een tijdje wisten dat we iets aan ons gewicht en onze conditie moesten gaan doen besloten we ons aan te melden voor een intakegesprek. Niet echt van harte, want sporten is niet onze favoriete bezigheid namelijk.  Maar je gezondheid is belangrijk en daar moet je wel iets voor willen doen, toch?

Het feit dat het maar om 5 weken ging scheelde wel. We hadden beiden zoiets van: het is niet duur (je blijft toch Nederlander..) en na 5 weken is het afgelopen. Dus een afspraak gemaakt Raylie. Het intakegesprek was al grappig. Raylie is een fijn, open mens met een goede sfeer om zich heen. Na de vragenlijst ingevuld te hebben, zijn we gewogen, is de bloeddruk opgemeten en moesten we op een soort evenwichtsapparaat staan. Ik kan je vertellen dat Raylie er snel van overtuigd was dat wij beiden echt de ideale kandidaten waren voor de proef! We zijn boven de 50, te zwaar en hebben een conditie van een bierviltje.

Na dit gesprek hebben we een afspraak gemaakt en kregen er toch wel zin in. Thuis konden we inloggen om onze voeding in te vullen en we kregen van Annelies (de voedingsdeskundige) reactie wat we aan onze voeding konden verbeteren. Het was gelukkig geen dieet, we moesten hier en daar onze voeding aanpassen voor blijvend resultaat. De eerste les was een eye opener: we brachten er niet veel van terecht maar het plezier dat Raylie duidelijk heeft om je te helpen is echt super.

Zelfs zo dat we nu bijna een jaar verder zijn en nog steeds elke week met plezier naar de sportschool gaan. Elke week hebben we een grote mond als de les begint en aan het eind van de les hoor je ons niet meer: we gaan naar de auto, zitten stilletjes maar voldaan, naast elkaar en de rest van de avond bestaat uit douchen, eten, op de bank zitten en zeggen: we hebben het toch weer gedaan! De lessen bij Raylie duren een uur, maar de tijd vliegt echt voorbij. Vooral omdat hij van elke les een ‘feestje’ maakt. We trainen de hele les serieus, maar in een super leuke sfeer. Het verschil met vorig jaar augustus is groot: samen zijn we 31 kilo afgevallen, onze conditie is beter, we zijn soepeler, we hebben meer energie EN we hebben elke week spierpijn. Ik geloofde er nooit zo in dat je van sporten energie krijgt, maar het is wel waar! Kortom, nooit gedacht dat een flyer zo’n goede invloed op onze gezondheid zou hebben!

Dus fijne bootcampmaster: super bedankt en groeten van je beste students ever!!

Online Personal Trainer
lees verder

Deze trainingen zijn gericht op persoonlijk haalbare resultaten...

Bootcamp
lees verder

Sporten in de buitenlucht. De work-out om in korte tijd fit te worden...

PFT Running
lees verder

Samen hardlopen is leuker en verbeterd uw conditie...

PFT Boksen
lees verder

Boxing is plezier, samenwerken, fun en uit je dak gaan!...

Online Personal Trainer
lees verder

De online Personal Fit Trainer is 24/7 bereikbaar...

Afvalchallenge Nieuw
lees verder

Nieuw bij PFT Persnal Fit Training de Afvalchallenge...

Copyright © Personal Fit Training - All rights reserved. | Powered by Xenodesign